Parama didelėje rizikos grupėje esantiems ir sunkiomis ligomis sergantiems vaikams

2020-03-20

Šiuo metu yra labai svarbu sutelkti pastangas ir padėti tiems, kurie yra didelėje rizikos grupėje, serga sunkiomis ligomis bei turi labai silpną imuninę sistemą. Mums svarbu, jog bendradarbiaudami su Rimanto Kaukėno paramos grupe galime dar kartą prisidėti prie gerų darbų – šeimos, kurios šiuo metu yra tiek ligoninėje, tiek namuose bus aprūpintos vienkartinėmis kaukėmis ir pirštinėmis bei vienkartiniais testais parodančiais užsikrėtimą virusu.

Rimanto Kaukėno paramos grupė (KRPG) savo pranešime rašė, jog šiuo metu Lietuvoje ir pasaulyje vyraujantis koronavirusas kelia nerimą visiems, o ypač tiems, kurie yra didelėje rizikos grupėje, serga sunkiomis ligomis bei turi labai silpną imuninę sistemą. RKPG globojamų vaikų tėvai nerimauja dėl didelės gresmės vaikams, nerimauja, nes neturi būtinų priemonių apsisaugoti nuo viruso, tad RKPG matydama didelį poreikį padėti šeimoms, kurios šiuo metu yra tiek ligoninėje, tiek namuose nusprendė aprūpinti šias šeimas vienkartinėmis kaukėmis ir pirštinėmis bei vienkartiniais testais parodančiais užsikrėtimą virusu. Šiais produktais aprūpinami visus besikreipiantys – pagal šeimoje esamų asmenų kiekį, paskaičiuojamas reikiamas keikis bei proporcingai paskirstomos siuntos. Šios priemonės siunčiamos bendradarbiaujant su siuntų ir logistikos įmone Omniva Lietuva, tad siekiant saugoti šeimas ir save, jokio tieisoginio kontakto su asmenimis nebus.

Šiai paramai, fondas skiria daugiau nei 20 tūkst. eurų:
– iš Juozo Kavaliausko atminimo paramos fondo labdaros vakaro metu surinktų aukų už kurias dėkojama šio fondo įkūrėjams Viliui Kavaliauskui ir Ritai Kavaliauskienei;
– iš koncerto „Už pergalę gyventi 2019“ metu surinktų aukų.

Ačiū visiems!

Nuotraukos autorius Vilmantas Morkvėnas.

Kitos naujienos